Posted by & filed under blog.

Zelfs in Nederland sneeuwt het de laatste dagen als een gek. Ziet er leuk uit, maar het is wel jammer voor het schaatsen, die sneeuw op het ijs. In de bergen is het daarentegen geweldig dat het lekker sneeuwt. Ski’s onder de schoenen klikken en het feest kan beginnen. Volgende week kan ik zelf eindelijk weer van de Oostenrijkse bergen afzoeven en dus stijgt de skikoortstemperatuur alweer. Tijd om eens de skigear voor dit jaar te bekijken. Welke spulletjes moet je eigenlijk bij je hebben op de berg. Helaas is dit vooral het verlanglijstje voor als ik de staatsloterij win. Maar er zijn inmiddels zoveel gave dingen te krijgen, dat je echt bakken met geld nodig hebt om alles te kunnen kopen. Goed een lijstje dus:

  • Bovenaan de lijst staat absoluut de Recon HUD voor je skibril. Hoe gaaf een F16-stijl schermpje onderin het zicht van je skibril met daarop je snelheid en richting. Maar ook een pijltje dat aangeeft waar je vrienden skien (moeten zij natuurlijk ook een Recon in hun bril hebben). Cool!

   Skiën als een straaljagerpiloot

  • Een beetje afgezaagd, maar toch is een GoPro Hero3 een leuk speeltje om bij je te hebben tijdens het skiën. Hoewel ik me afvraag hoe gaaf mij eigen skitripjes eruitzien, wil ik toch eens spelen met een point-of-view-camera. Niet in de laatste plaats omdat ik dit jaar toch maar instap in de veiligheidsgekte van de helmdragers, het volgende punt. Hebben!
   http://vimeo.com/57320433
  • Dit is een van de dingen die ik dit jaar wel in ieder geval ga kopen. De laatste jaren was ik zo ongeveer de enige op de piste die zonder helm tevoorschijn kwam. En hoewel ik gelukkig niet al te vaak onderuit ga, is het misschien toch wel verstandig om gewoon eens een helm op te gaan zetten. Ik heb besloten dat het een POC gaat worden. Als je dan toch aan de helm gaat, dan maar meteen een mooie kopen. Veilig.
   Deze heeft een ingebouwde headset van Beats voor je telefoon, ook handig. Dan kun je je telefoon dus in je zak laten zitten als je gebeld wordt. Muziek luisteren op de piste is niet echt veilig, dus dat moet je maar gewoon niet doen.
  • Ski’s moet je natuurlijk ook hebben. Hoewel ik ze zelf nog nooit heb getest, heb ik al veel goede dingen gehoord over WhiteDot ski’s Die zou ik dus graag een willen testen komend seizoen. Ze zien er blijkbaar niet alleen heel erg gaaf uit, maar ze doen het goed op een naast de piste. Kom maar door dus.
  • Het laatste puntje op mijn lijst met te gebruiken gear in 2013 is hopelijk Snowciety. Althans, het is in ieder geval het laatste puntje op mijn lijst, maar ik hoop dat ik er wat aan heb. Het lijkt in ieder geval een leuke toevoeging. De app maakt van de skipiste ene sociaal netwerk, waardoor je je vrienden kunt zoeken. Ook kun je je eigen afdalingen opnemen en delen met vrienden. Meer info hier.

 

Tot zover mijn verlanglijstje. Voor het eerst kan je hieronder ook reacties geven, dus als ik wat vergeten ben op te noemen dan moet je maar even reageren.

Comments are closed.